De lengte van je gordijnen bepalen

Soms is het eenvoudig om te beslissen hoe lang je jouw gordijnen wil, zoals wanneer je ramen tot op de grond komen. Dan dus sowieso je gordijnen ook.

Maar heb je ramen die hoger komen? Dan is kiezen voor lamellen, vouwgordijnen, rolgordijnen,… tot op tablethoogte, geen slecht idee.

Zou je toch liever sluitgordijnen willen? Dan kijk je best even naar de andere ramen in je ruimte. Zijn al je ramen tot op de grond behalve één? Dan is het soms mooier om dat ene raam ook gordijnen tot op de grond te voorzien.

Wanneer je onder je raam een radiator hebt hangen, ga dan voor een gordijn op tablethoogte. Anders gaat het rendement van de radiator grotendeels verloren omdat veel van de warmte achter het gesloten gordijn zal blijven hangen.

Men kiest meer en meer voor gordijnen tot aan het plafond. De ruimte wordt optisch verhoogd op deze manier én geef je een elegantere uitstraling aan de kamer omdat de raamvlakken volledig worden verbonden van plafond tot vloer.

Wil jij gordijnen tot aan het plafond? Dan raden wij aan om plafondrails te kiezen. In combinatie met witte rails, of toch dezelfde kleur als je plafond, zal je rail niet zo hard opvallen en krijg je een moderne look.

Gordijnen met wave-plooi worden vaak gehangen van aan het plafond tot aan de vloer!
Weet je niet of een wave-plooi voor jouw thuis een goede keuze is? Klik dan op #tipvanElien en vind zo een oudere tip terug waarin uitgelegd staat of een wave-plooi in jouw interieur past!

Vraag vrijblijvend een interieur of kleuradvies aan onze interieurarchitecte Elien Renders en krijg terplekke nog meer tips op maat om van jullie huis een thuis te maken!