Want extra isoleren van je woning doe je niet enkel door wat PUR schuim hier en daar toe te voegen. Je kan dit ook perfect esthetisch verantwoord doen met onder andere je raamdecoratie. Je glas staat namelijk in voor een heel groot deel van je warmteverliezen. 

Het meest voor de hand liggende zijn gordijnen, liefst in een ietwat dikkere stof en met een thermische voering. Er zijn ook speciaal ontwikkelde stoffen die uit 1 laag bestaan met extra thermische eigenschappen. 

Een andere optie binnen de raamdecoratie zijn honeycells, deze hebben een leuke harmonica-achtige structuur waartussen een extra isolerende luchtlaag komt te zitten.

De meest voorkomende zijn slechts 25 mm breed, waardoor ze zelfs in je glaslat passen en zo een extra strak geheel vormen in je interieur!

Naast je ramen is ook je vloer een grote verliespost. Ga daarom voor lekker grote tapijten die niet enkel je voeten warm houden maar ook de koude niet laat ontsnappen langs de onderzijde van je woning. 

Ook het oog wil wat, bovenstaande tips zijn efficiënte hulpjes maar als je daarnaast ook gewoon een warme uitstraling geeft aan je interieur, lijkt het al voor de helft extra te helpen. Kies voor warme materialen als wol en warme kleuren zoals terracotta-rood.