Behangen is kinderspel

Zeker met dit stappenplan dat onze leverancier Eijffinger voor jou opstelde:

Bekijk alle behangcollecties van Eijffinger op hun website, maar kom ze ook zeker bekijken bij ons in de winkel (wij zijn premium dealer). Behang moet je “voelen” en de kleuren lees je beter op een “echt” behang tegenover op je computerscherm. De collectieboeken mag je altijd een keertje mee naar huis nemen om ook daar in je ruimte te bekijken!

Voor je begint:
Je muren moeten glad, schoon, droog, stofvrij en neutraal van kleur zijn. Werk vlekken of kleurverschillen op de muur weg om het doorschijnen hiervan te voorkomen. Alle gaten en scheuren dienen te worden opgevuld en glad geschuurd. Behandel sterk absorberende muren met een voorstrijkmiddel, of zet er een primer op alsof je de muren zou verven.

Stap 1
Lijm met roller op de wand aanbrengen.Voordeel:
geen plaktafel nodig, het behang hoeft niet in te weken, geen tijdverlies! (Let op, dit is zo bij vliesbehang, soms komt behang met een papieren rug ook nog voor. Vraag naar de tips in de winkel.)
Tip: Breng telkens een overlap van ca. 15-20 cm meer lijm aan dan de baanbreedte van het vliesbehang. Zo voorkom je dat de lijmroller de reeds aangebrachte banen raakt.

Stap 2
Vliesbehang direct op de wand aanbrengen.

Voordeel: schoon werken en eenvoudig te corrigeren en glad te strijken.
Tip: rol de op lengte gesneden baan vliesbehang op met de te verlijmen achterzijde naar buiten. Zo kan de baan eenvoudig en nauwkeurig worden afgerold in de lijmlaag op de wand. Voor het gladstrijken en aandrukken van de naden gebruik je de behangspatel en naadroller.

Stap 3 
Vliesbehang op maat afsnijden, klaar!

Voordeel: droog vliesbehang is veel gemakkelijker en nauwkeuriger op maat te snijden dan ingeweekt papier.
Tip: het op maat snijden aan plafond en plint doe je het beste met behulp van een behangliniaal en cutter met afbreekmesjes.